nl | en steun ons

Scott Conarroe

De stijl van de foto’s en videowerk van Scott Conarroe worden geplaatst in de romantische picturale traditie, terwijl ze tegelijkertijd ingaan op de contemporaine kritische discoursen. Zijn meest ambitieuze project tot nu toe is een uitgebreide tweedelige studie van het Noord-Amerikaanse landschap en haar bebouwde omgeving. In zijn serie By Rail onderzoekt hij het spoornetwerk van Canada en de Verenigde Staten en in By Sea bestudeert hij de kustlijn van deze naties. Het eerste volgt een lijn van infrastructuur door postindustriële landschappen en steden, de laatste de geografische contour van deze twee naties. Het portretteert een maatschappij in beweging, door de historie en de verwachte nostalgie voor het hedendaagse te belichten. In augustus zal hij als Canadian Forces Civilian Artist de Arctische kunstlijn fotograferen. In 2012 wil hij de By Rail­-template toepassen om de enorme expansie van het Chinese spoornet te onderzoeken.

Scott is ook geïnteresseerd in hoe relicten van het industriële erfgoed geschikt worden gemaakt voor de hedendaagse realiteit. Hij fotografeerde staalfabrieken die nu gebruikt worden als shopping malls in de Amerikaanse Rust Belt, Canadese textielfabrieken die als wijkcentrum en als museum worden gebruikt en Zwitserse fabrieken die nu functioneren als naar woningen. Hij zoekt naar de plekken waar nieuwe economische systemen een gevoel van continuïteit proberen te behouden in arbeidersgemeenschappen. Als resident bij FLACC zet Scott zijn onderzoek naar de relatie tussen het westen en haar industriële verleden voort. De video still van Slag Heap Study 1toont een geïdealiseerd, hoewel dramatisch veranderd, landschap, waar een heuvel van mijnafval nu functioneert als een informeel parklandschap.

Scott Conarroe

Scott Conarroe werkte 3 maanden intensief aan een fotografische studie van Genk. Centraal staat 1 van de belangrijkste herkenningspunten in het landschap van genk, de terrils.

Kunstenaars:

2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001